-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12208 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا اگر در هنگام نماز، لباس مخصوص نماز را نپوشيم و با همان لباس معمولي در خانه نماز بخوانيم، نمازمان قبول ميشود؟

قرآن كريم ميفرمايد: يَـَبَنِيَّءَادَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ...;(اعراف،31) اي فرزندان آدم، زينت خود را به هنگام رفتن به مسجد با خود برداريد...

اين بخش از آيه يك معناي كلي داردو زينتهاي جسماني و معنوي را در بر ميگيرد. بنابراين مناسب است انسان در هنگام نماز، لباسهاي مرتب، پاك و تميز بپوشد، موها را شانه نمايد و عطر به كار ببرد.

نماز دو نوع شرايط دارد: يكي شرايط صحت، ديگري شرايط قبول. زيرا ممكن است از نظر فقه اسلامي صحيح باشد و مايه انجام تكليف گردد، ولي مورد قبول خداوند قرار نگيرد و ثواب نداشته باشد.

لباس نمازگزار شرايطي دارد، كه در رسالههاي عمليّه ذكر شده است; مانند: پاك بودن، مباح بودن، از اجزاي مردار و حيوانات حرام گوشت نبودن و براي مرد از طلا و ابريشم خالص نبودن.

اگر اين شرايط رعايت شد و مقدار لازم از بدن، كه در هنگام نماز بايد پوشيده باشد، پوشيده شود، نماز صحيح است، گرچه از لباس معمولي در داخل منزل استفاده شود، ولي بهتر است در هنگام نماز از لباس سفيد و پاكيزهترين لباسها استفاده شود.

قبولي نماز شرايط ديگري دارد، مانند توبه و استغفار، ترك گناهاني هم چون حسد، كبر، غيبت كردن، خوردن حرام، آشاميدن مسكرات، ندادن خمس و زكات و...

بنابراين، نماز خواندن با لباسهاي معمولي در خانه، با رعايت شرايط نمازگزار مانعي ندارد.(ر.ك:تفسر نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 6، ص 147ـ152، دارالكتب الاسلامية / توضيح المسائل مراجع، ج، ص 420 و 463ـ500، دفتر انتشارات اسلامي.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.